Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/verdensbedste.dk/es-gaming/wp-includes/plugin.php on line 571

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/verdensbedste.dk/es-gaming/wp-includes/plugin.php on line 571

3 grunde til at du skal stoppe med at ryge for at forbedre dit syn

Her får du nogle vigtige grunde til at stoppe din rygning med henblik på at bevare dit gode syn. Den gode optiker i Roskilde blogger endnu en gang.

Læger og eksperter over hele verden har bevist gentagende gange at rygning er forbundet med skadelige og livstruende sygdomme. Vi lever i en verden hvor størstedelen af befolkningen er imod rygning og dog er rygning stadig tilladt de fleste steder. Du har sikkert hørt på utallige grunde til at du skal stoppe med at ryge, men her er nu endnu en grund som måske vil gøre lidt mere indtryg på dig. Bortset fra de normale skadelige konsekvenser af rygning så som Kardiovaskulære  og respiratoriske lidelser, så er dit syn nemlig i farezonen når du ryger til dagligt.

den gode optiker i roskilde

 

1. Rygning kan skade celler i øjnene

Mange undersøgelser viser, at rygning mindsker blodkarrene og dermed også reducere blodforsyningen til øjet og det ender derfor ud i beskadigelse af cellerne. Rygning gør at de mange antioxidanter og andre nærende stoffer som øjet til dagligt har brug for til dagligt, ikke bliver optaget  ordenligt i din krops system. Kammervandet og det omkringliggende væv om øjet bliver langsomt nedbrudt at rygning, hvilket i sidste ende kan fører til en masse øjneskader og sygdomme. Desuden kan øjet ikke reparerer sig selv når cellerne omkring øjet er beskadiget.

2. Det er bevist, at den tjære i cigaretter har en stor indflydelse på nethinden i dine øjne.

Den tjære fungerer som et giftstof i kroppen og gør at øjet ikke kan beskytte sig selv. Mange af kroppens forsvars- og reparations elementer bliver sat ud af selv når giften indtræder i kroppen.  Dette skaber en fortykkelse i nethinden som kan fører til retinopati og andre øjnelidelser som er forbundet med synstab. Retinopai er en inflammation og forringelse af nethinden i øjet. Mange gange kan du ikke mærke lidelsen indtil man ikke kan rette op på det mere.

3. Rygning er forbundet med aldersrelateret makuladegeneration

Netop dette er en stor grund til at du skal stoppe med at ryge. Aldersrelateret makuladegeneration er den største grund til blindhed og synshandicap for folk over 60 år. Desværre kan AMD være svært at opdage i tide da signalerne er meget svage.

4. Rygning er skyld i tørre og irriteret øjne, samt øger chancen for allergi omkring og i øjet.

Rygere er dobbelt så tilbøjelige til at have tørre øjne syndrom end ikke rygere. Tørre øjne får en person til ikke kunne producere nok tårer til at holde den ydre del af øjnene fugtige og komfortable.

Optik Nicolai’s
Skomagergade 10
4000 Roskilde
TEL: 46360102

This entry was posted in Ikke kategoriseret. Bookmark the permalink. Comments are closed, but you can leave a trackback: Trackback-adresse.