Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/verdensbedste.dk/es-gaming/wp-includes/plugin.php on line 571

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/verdensbedste.dk/es-gaming/wp-includes/plugin.php on line 571

Hvad er paradentose?

Tandlægeundersøgelse

Paradentose – også kendt som tandkødsbetændelse – påvirker mange mennesker landet over. Det er en meget alvorlig tandkødssygdom, da det er den mest førende årsag til, at man mister tænderne.

Men hvad er paradentose? Dybest set begynder denne alvorlige tandkødssygdom som en konsekvens af for meget plak på tænderne.

Hvordan får man det?

Plak er noget, der dannes løbende på dine tænder og tandkød. Hvis man ikke sørger for at fjerne plak fra sine tænder med daglig tandbørstning og brug af tandtråd og professionelle tandrensninger, kan disse klæbrige bakterier hærde og blive til tandsten. Den eneste måde at fjerne tandsten på, er ved at få foretaget en tandrensning hos en professionel tandlæge på eksempelvis Vesterbro. Hvis tandsten ikke fjernes, kan det forårsage betændelse i tandlommerne. Det gør bl.a. at tandkødet løsnes fra tænderne, som tillader endnu flere bakterier at trænge ind og forårsage infektion.

Nogle vil i dette stadie have gener og smerter i tandkødet, men det er langt fra alle. Dine gummer bliver ofte røde og hævede, og til sidst vil bakterierne forårsage skader i dit tandkød, tænder og knogler. Jo længere tid du går uden behandling, des flere bakterier vil der komme i tandlommerne. Knoglerne omkring tænderne vil til sidst opløses og forårsage, at en eller flere tænder bliver løse og falder ud.

Hvad er symptomerne?

Paradentose påvirker hovedsageligt voksne over 30 år, men der er mange risikofaktorer, der gør, at chancerne for paradentose øges. Rygning er bl.a. stærkt associeret med en række tandkødssygdomme – ligesom at folk med diabetes kan have større risiko for at få infektioner – herunder også paradentose. Noget medicin har bivirkninger såsom mundtørhed, som kan være skadeligt for dine tænder og dit tandkød. Uden nok spyt bliver din mund mere udsat for infektioner og tandkødssygdomme. Mundtørhed kan også gøre det vanskeligere for dig at holde tænder og gummer sunde og rene. Og hvis dine forældre eller en nærmeste i familien har eller har haft tandkødsproblemer som barn eller voksen, kan der være øget chance for, at du også får det.

Folk med paradentose oplever ikke altid symptomerne med det samme. Dog er de mest almindelige symptomer på paradentose:

  • Rødme og hævelse i tandkødet. Tandkødet kan også føles ømt og bløde en smule ved tandbørstning
  • Tandfølsomhed eller smerter ved tygning
  • Dårlig ånde
  • Løse tænder
  • Tilbagetrukket tandkød

Hvis du oplever et eller flere af disse symptomer, bør du bestille tid hos en kvalificeret tandlæge i København V. Tandlægen kan foretage en grundig undersøgelse af dit tandkød og lave et røntgenbillede, der kan vise om du lider af knogletab eller betændelse i dine tandlommer

Enghave Tandklinik
Tandlæge Birthe Lykkegaard
Enghavevej 61
1674 København V
Tlf.: 70 88 17 41

 

 

This entry was posted in paradentose, tandbehandling, tandlæge. Bookmark the permalink. Comments are closed, but you can leave a trackback: Trackback-adresse.