Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/verdensbedste.dk/es-gaming/wp-includes/plugin.php on line 571

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/verdensbedste.dk/es-gaming/wp-includes/plugin.php on line 571

Hvornår skal man have en akut tandlægetid?

Akut tandlægetid

Det er forskelligt fra person til person, hvornår man føler et behov for at opsøge sin tandlæge – og endnu mere forskelligt, når man skal opsøge akut tandlæge. Nogle er mere hårdhudet end andre, og kan være bedre til at håndtere store smerter, men pas på med at gå med for store smerter, når det gælder mundtøjet.

De fleste tandlæger har efterhånden døgnåbent, og hvis ikke dette, har de telefontider uden for åbningstiden, så man her har mulighed for at ringe ind, forklare hvad problemet er, og derved blive rådgivet til hvordan og hvorledes man skal gøre, hvis det er et problem, man selv kan løse hjemmefra.

Men selv hvis du tænker, at du fredag aften godt kan vente med at kontakte tandlægen til mandag morgen, fordi du ikke synes, dine smerter i tanden er så voldsomme, så tøv endelige ikke! Hellere ring en gang for meget, end en gang for lidt.

Smerter i tænderne kan være tegn på flere ting, for eksempel paradentose, tandkødsbetændelse, et hul i tanden, eller en visdomstand der er ved at vokse ud. Og selvom nogle af disse ting måske virker som noget, der godt kan vente et par dage, er dette ikke det rette valg at gøre sig.

  • Et hul i tanden kan plage dig resten af weekenden, og kan gøre, at det vil være ulideligt både at spise og drikke. Så kontakt en rutineret og kyndig tandlæge i Horsens, så du kan få afhjulpet problemet hurtigst muligt.
  • Tandkødsbetændelse kommer af efterladte bakterier fra madrester, som ikke nødvendigvis bare kan fjernes med en enkelt tandbørstning. I værste fald kan tandkødsbetændelse udvikle sig til paradentose, hvilket selvfølgelig er at foretrække, ikke vil ske. Så tøv endelige ikke med at kontakte din tandlæge akut, hvis du døjer med tandkødsbetændelse.
  • Ved en visdomstand, er der flere ting, der kan spille ind. Den kan vokse skævt ud, der er ikke plads til den m.m. Vokser den skævt ud, skal den fjernes hurtigst muligt, så den ikke ødelægge kindtænderne, ligeså hvis der ikke er plads til den.
  • I tilfælde af paradentose, skal dette behandles hurtigst muligt, da det kan have større risiko for skader resten af livet – så dette er ikke en chance, der er værd at tage. Kontakt derfor akut din kompetente og erfarne tandlæge i Horsens, så dette kan behandles med det samme.

Hvis du generelt oplever usædvanlige smerter i tænderne, skal du akut kontakte din tandlæge, så der kan blive gjort noget ved problemet hurtigst muligt.

Tandlægerne Nørretorv
Nørretorv 2
8700 Horsens
75 62 26 26

This entry was posted in Sundhed, tandbehandling, tandlæge, tandrensning. Bookmark the permalink. Comments are closed, but you can leave a trackback: Trackback-adresse.