vinsmagning

australsk vinspansk vintysk vin

Har du nogensinde overvejet vinsmagning? Har du nogensinde villet være en ekspert til at matche god mad med god vin? Så er du ikke alene. Mange begyndere kan til at starte med føle sig en anelse intimiderede, men med en indsigt i grund principperne skal du nok klare det udmærket.

lad os begynde med det helt grundlæggende. Først er der farven og gennemsigtigheden. har du nogensinde hørt folk joke med vinene der bruges i sitcoms på fjernsyn? Der er en grund til det. Farven er rigtig vigtig. En rødvin for eksempel, er ikke BARE rød. Du skal kigge efter nuancer i farven. Er vinen rød, lilla eller beige? Der er markant forskel. Det næste er at ilte vinen i glasset. Du kigger efter de små stykker i vinen og du hjælper til med at fremtvinge vinens fulde aroma og lugt. Dette giver desuden en bedre smag, som tillader dig at smage vinens naturlige tilstand. Det giver dig ikke kun en bedre vin, men det tillader dig desuden at lugte dig frem til vinens kvalitet.

Nu kommer vi så til det sjove – det a smage vinen. Lad være med blot at hælde den ned Behandl den som om det er mundskyld. Lad det vandre frem og tilbage i munden, lad smagene komme ordenligt frem. Bemærk vinens intensitet. Bemærk hvor længe vinens smag forbliver i munden. Dette kaldes eftersmagen og er også rigtig vigtigt. Nogle gange vil vinen ikke smage godt efter et par tåre, hvilket skyldes eftersmagen der kan være for bitter.

Smalle Vine
Smallegade 22
2000 Frederiksberg
Telefon: 22876025

This entry was posted in Ikke kategoriseret. Bookmark the permalink. Comments are closed, but you can leave a trackback: Trackback-adresse.